Hvis der er noget som jeg savner her i den del af landet, hvor jeg bor – så er det muligheden for at kunne tage et tog ind i mellem. Men, her går toget kun fra Malaga til Fuengiola indtil videre. Politikerne har talt om en togline til Estepona de sidste 20 år, og de taler vist stadig.

Så bor du eller påtænker at købe bolig vest for Fuengiola, så er det næsten” et must ” at have en bil at køre i.

Vi nærmer os højsæson for ferie og traditionen tro, så fordobles prisen for at køre på AP7 (motorvejen) strækningen mellem Malaga til Marbella – og San Pedro til Estepona. Og det er ikke småpenge vi taler om, hvis der er løbende behov for at køre denne strækning for at undgå den massive trafik på A7 (motortrafikvejen).

Nu er jeg jo ejendomsmægler og lever ligesom af at køre hver dag på landevejen med mine kunder. Og AP7 er for mig en nødvendighed i en travl hverdag. Prisen fra Malaga til Marbella er indtil slutningen af juni 4,6 euro og fra 1. juli stiger den til 8.60 – altså 17,2 euro pr. dag. Prisen mellem San Pedro og Estepona går fra 9 euro til 15 euro – dvs. 30 euro pr. dag på AP7. Så jeg forstår godt, at de fleste lokalboende vælger at benytte sig af A7 i stedet for. Tror at vi skal forvente pænt meget trafik på A7 og de små udkørselsveje hen over hele sommeren. Og måske rigtig god plads på AP7 i sammenligning med.

Nå, det er en udfordring som politikerne kæmper med. Lige nu overvejes at stemme for at priserne bør være ens hele året rundt og ikke fordobles i højsæson. Se mere her: Fresh demand to scrap AP-7 motorway toll price hike on the Costa del Sol during peak summer period | Sur in English

 

Miljømærke af din bil

Som bilejer her I Spanien, så skal der jo som i Danmark betales årlig vægtafgift. Er du opmærksom på at satsen er forskellig fra kommune til kommune? Så bor du i Mijas eller Benahavis – så kan forskellen være op til 50% i den årlige betaling.

I forbindelse med at jeg netop har fået solgt Brians bil – så kom jeg ud for at bilen først skulle noteres med et bogstav før salget – miljøklasse certificering. Det er ikke alle biler, hvor det er obligatorisk at have et mærkat, men der er kommuner som bruger dette som identifikatorer for deres ZBE-zoner. Og hvis det så ikke sidder i højre hjørne på din bil – kan det betyde en bøde på 200 euro. Udlejningsbiler falder også ind under de nye regler. Men det er jo selvfølgelig udlejningsfirmaets hovedpine at få det klaret. Læs mere her: Explained: how to obtain a Low Emission Zone (ZBE) sticker for your vehicle in Spain | Sur in English

 

Du kan henvende dig på det lokale postkontor med en kopi af din registreringsattest og 5 euro.  Så får du klistermærket til bilen. Det kan også bestilles online her: Distintivo ambiental DGT oficial - compra la etiqueta de la DGT para circular por las zonas de bajas emisiones | Correos Market. Tænker også at det kan klares hvis du snart skal til syn med din bil.  Husk regler for syn af bilen er: Første gang når bilen fylder 4 år. Dernæst hver 2. år indtil den fylder 10 år. Derefter hvert år. Og… jeg kan ikke anbefale at glemme disse frister. Så får du politiet lige i hælende til nærmeste synshal og en pæn bøde. Serviceoplysning – det er dig som har pligten til at overholde reglerne, der kommer ingen proaktiv henvendelse fra myndighederne om at det snart er tid for syn eller at du skal huske at betale din vægtafgift. De er bare gode til at give bøderne for din glemsomhed eller uvidenhed her i Spanien….smil.

 

Nok om biler – det er trods alt boligmarkedet som har min primære interesse. Hvordan det går med priserne, vil jeg komme tilbage til, når vi har nye tal efter 1.7. Overvejer du at købe eller sælge bolig på solkysten (vest for Malaga), så vil jeg glæde mig til at høre fra dig. Endelig ring på tlf. +34 633 406 353 eller mail [email protected]. Vi ses.

 

Hasta pronto

Lene